Wij willen de instroom van jongeren in de metaal- en de maritieme sector bevorderen. Metalent onderhoudt om die reden al jarenlang intensieve contacten met bedrijven, bedrijfsvakscholen en het beroepsonderwijs (vmbo, mbo en hbo) om de aansluiting tussen bedrijfsleven en onderwijs in beide sectoren te verbeteren. De samenwerking biedt docenten de mogelijkheid om via docentstages, gastlessen en -colleges, bedrijfsbezoeken en bedrijvenkringen hun kennis te verdiepen.

Praktijkgerichte BBL- en duale opleidingstrajecten

Door de intensieve samenwerking met het bedrijfsleven in de metaal en de maritieme sector in Zuid-Holland Zuid en omstreken, biedt Metalent mbo-studentenen hbo-studenten verschillende praktijkgerichte BBL-opleidingen en duale hbo-opleidingstrajecten. Hiermee geven we een sterke impuls aan het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in deze regio.

Op de werkvloer word je vakbekwaam en compleet

Metalent biedt studenten passende en praktijkgerelateerde opleidingsplekken en stages die een essentiële aanvulling vormen op hun beroepskeuze. Zij krijgen de kans om hun vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen en ervaringen op te doen met de nieuwste technieken en praktijksituaties in het bedrijfsleven. In combinatie met de noodzakelijk theoretische achtergrond die uw school de studenten biedt, ontwikkelen de leerlingen op deze manier hun vakbekwaamheid, de gewenste beroepshouding en vakvolwassenheid.

ROC’s / bedrijfsvakscholen