Metalent is een samenwerkingsverband van bedrijven voor bedrijven dat de instroom van jongeren in de metaal-, industrie en maritieme sector bevordert. Jarenlang intensieve contacten met bedrijven, bedrijfsvakscholen en het beroepsonderwijs (vmbo, mbo en hbo) verbetert de aansluiting tussen bedrijfsleven en onderwijs in deze sectoren.

Veiligheid op het werk is heel belangrijk. Metalent is dan ook VCU-gecertificeerd en zorgt ervoor dat haar vakmensen voor de uitvoering van risicovol werk goed opgeleid en gekwalificeerd zijn.

Gratis VR-3D gastlessen

Metalent gebruikt een innovatieve 3D-applicatie tijdens haar gastlessen om leerlingen te enthousiasmeren en nog beter te informeren over een mooie toekomst en loopbaan in de metaalsector. Hiermee laat Metalent jongeren zien wat de mogelijkheden zijn voor een opleiding en beroep in de metaalsector. De leerlingen stappen virtueel een bedrijf binnen en volgen zo het totale proces van klantvraag tot eindproduct in de wereld van de metaal. Nadrukkelijk bedoeld voor de verspaning, maar de constructie en machinebouw komen ook aan bod.

Deze 3D-reis is onderdeel van de kosteloze gastlessen voor vmbo-leerlingen, voorlichting en promotionele activiteiten van Metalent voor alle bedrijven in de metaalsector. Met VR 3D verbetert de beeldvorming van de leerling waardoor de verwachtingen van de leerling beter aansluiten bij de praktijk. Hierdoor wordt het beroep en de branche aantrekkelijker (onbekend maakt onbemind tenslotte).

Het voordeel voor bedrijven is: meer leerlingen en minder uitval verderop in het traject, omdat de leerling op voorhand al beter weet wat het vak eigenlijk inhoudt. Heeft u interesse in een gastles bij u op school, neem dan zeker contact op!