• Home
  • Scholen en bedrijven

Scholen en bedrijven

Metalent is een samenwerkingsverband van bedrijven voor bedrijven. Wij willen de instroom van jongeren in de metaal-, industrie en maritieme sector bevorderen. Metalent onderhoudt om die reden al jarenlang intensieve contacten met bedrijven, bedrijfsvakscholen en het beroepsonderwijs (vmbo, mbo en hbo) om de aansluiting tussen bedrijfsleven en onderwijs in deze sectoren te verbeteren.

Metalent staat open voor iedereen, ongeacht afkomst, geloof, geslacht of leeftijd etc. Zonder enig onderscheid. Wij zitten in een kleurrijke branche en hebben een grote staat van dienst als het gaat om vakmensen duurzaam aan het werk helpen. Daarnaast vinden we de veiligheid op het werk heel belangrijk. Metalent is dan ook VCU gecertificeerd en zorgt ervoor dat haar vakmensen voor de uitvoering van risicovol werk goed opgeleid en gekwalificeerd zijn.

VR-3D gastlessen

Metalent gebruikt een innovatieve 3D-applicatie tijdens haar gastlessen om leerlingen te enthousiasmeren en nog beter te informeren over een mooie toekomst en loopbaan in de metaalsector. Middels VR 3D laat Metalent de leerlingen, maar ook hun ouders, zien wat de mogelijkheden zijn voor een opleiding en beroep in de metaalsector. De leerlingen stappen virtueel een bedrijf binnen en volgen zo het totale proces van klantvraag tot eindproduct in de wereld van de metaal. Nadrukkelijk bedoeld voor de verspaning, maar de constructie en machinebouw komen ook in 3D aan bod.

Deze 3D-reis is onderdeel van de gastlessen, voorlichting en promotionele activiteiten van Metalent voor alle bedrijven in de metaalsector. Met VR 3D verbetert de beeldvorming van de leerling waardoor de verwachtingen van de leerling beter aansluiten bij de praktijk. Hierdoor wordt het beroep en de branche aantrekkelijker (onbekend maakt onbemind tenslotte).

Het voordeel voor bedrijven is: meer leerlingen en minder uitval verderop in het traject, omdat de leerling op voorhand al beter weet wat het vak eigenlijk inhoudt.