Praktijkgerichte vakopleidingen in Schiedam:
Metalent heeft met MTEC+ haar eigen praktijkopleidingscentrum!

Hiermee voorziet MTEC+ in de behoefte van bedrijven aan specifiek op de metaalsector afgestemde praktijkopleidingen.

BBL (praktijk)trainingen

We leiden jongeren op tot een erkend mbo diploma op niveau 2, 3 én 4.

  • Precisietechniek/verspanen (praktijktraining én theorieles) in samenwerking met partners Expertisecentrum Precisietechniek (ECP) en CRAFT-Education)
  • Constructie- en plaatwerktechnieken (praktijktraining)
  • Mechatronica (praktijktraining)
  • Monteur service & onderhoud (praktijktraining)

Her-, om- en bijscholen

Uw huidig en/of toekomstig personeel in de metaaltechniek her-, om- en bijscholen of trainen in het kader van een Leven-Lang-Ontwikkelen? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen!

Voor wie ons nog niet kent...

Wat is Metalent?

Metalent, dé scholingspool en opleidingsvakschool in de metaal- en maritieme sector, biedt sinds 2009 de BBL+ variant aan waar werken, leren en praktijkgerichte training samenkomen en waarmee wij ons onderscheiden van een reguliere BBL- of BOL-opleiding. Metalent helpt jongeren bij het ontdekken én ontwikkelen van hun talent in de metaaltechniek. Wij bieden ze de leukste opleidingen, leerwerkplekken en stages bij ruim 150 metaalbedrijven in Zuid-Holland Zuid.


Zo krijgen jongeren de kans om hun vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen en ervaringen op te doen met de nieuwste technieken en praktijksituaties in het bedrijfsleven. In combinatie met de noodzakelijk theoretische achtergrond die een school de leerlingen biedt, ontwikkelen zij op deze manier hun vakbekwaamheid, de gewenste beroepshouding en vakvolwassenheid.


En MTEC+ dan?

MTEC+ staat voor: Metalent Technical Education Center Plus

Een eigen bedrijfsopleidingscentrum is voor Metalent écht een plus-punt. Plús, omdat Metalent graag dat stapje méér doet voor haar leerlingen en de leerbedrijven waarmee zij samenwerkt en plús, omdat Metalent al jaren een BBL+ variant aanbiedt die bestaat uit 3 dagen meewerken in het leerbedrijf, 1 dag scholing in theorie én (dat is de plús) 1 dag scholing in de praktijk.


En met een eigen locatie kunnen wij nóg meer voor bedrijven betekenen.

Waarom in het SchieDistrict?

Het SchieDistrict, bestaande uit onder andere de deelgebieden Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder, is met het naastgelegen Rotterdamse werkgebied één van de grootste bedrijventerreinen van West-Europa, waar nu al circa 25.000 mensen werkzaam zijn. Ook de diversiteit aan bedrijven is enorm en het gebied is volop in ontwikkeling.


Eén van de projecten van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict is het beter op elkaar afstemmen van onderwijs en bedrijfsleven. Dus leren, werken en ervaring opdoen in de praktijk door onder andere het project Leven Lang Ontwikkelen en realisatie van een Mechatronica Innovatie Campus. 


Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) wordt dé hotspot voor de mechatronica-industrie in het SchieDistrict. In dit ecosysteem werken bedrijven, bezoekers, onderwijs en overheden samen aan de techniek van morgen. Met deze internationale campus geven we vorm aan de 4e industriële revolutie.


Locatie en bereikbaarheid

Het MTEC+ is gevestigd in het voormalige ONS-gebouw (Openbare Nutsbedrijven Schiedam) op het Van Heekterrein in Schiedam (Van Heekstraat 15, 3125 BN).


Op 10 minuten loopafstand van NS-station Schiedam-Centrum met diverse trein-, bus- en metroverbindingen en ingesloten tussen de A4, A13 en A20 en dus ook met de auto uitstekend bereikbaar.

Meer informatie?

Bel (0180-645 455, keuze 2), mail (info@metalent.nl) of stuur een whatsapp (06-3023 0462).


Het team van MTEC+ en Metalent

Rens Nagtzaam (manager), Carin Duifs (frontoffice medewerker), Chad Kambeitz (consulent/ opleidingsadviseur), Ruud Hoogsteder (consulent/opleidingsadviseur) en Karin van Vegchelen (administratief medewerker)

Stationspoort, Stationsweg 78-d, 2991 CM Barendrecht

ONS-gebouw, Van Heekstraat 15, 3125 BN Schiedam