MTEC+ ... van Metalent

Met MTEC+ is Metalent een eigen praktijkopleidingscentrum gestart voor praktijkgerichte vakopleidingen in de (metaal)techniek in het SchieDistrict. 


MTEC+ staat voor Metalent Technical Education Center Plus

Plús, omdat Metalent graag nét dat stapje meer doet voor haar leerlingen en de leerbedrijven waarmee zij samenwerkt en plús, omdat Metalent al jaren een BBL+ variant aanbiedt, bestaande uit 3 dagen meewerken in het leerbedrijf en 2 dagen scholing in theorie en praktijk. De plus staat ook voor promotie, werven, begeleiden en opleiden volgens verschillende varianten.

 

Waarom in het SchieDistrict?

Eén van de projecten van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict is het beter op elkaar afstemmen van onderwijs en bedrijfsleven. Dus leren, werken en ervaring opdoen in de praktijk door onder andere het project Leven Lang Ontwikkelen en realisatie van een Mechatronica Innovatie Campus. MTEC+ is daarop een belangrijke aanvulling voor de regio op het gebied van mbo-vakopleidingen, maar ook voor training, her-, om- en bijscholing.  

BBL+ (praktijk)trainingen

In onze bedrijfsvakschool MTEC+ leiden we jongeren op tot een erkend mbo diploma op niveau 2, 3 én 4.

  • Precisietechniek/verspanen (CAD-CAM en CNC-verspanen) (op elkaar afgestemde praktijktraining én theorieles in samenwerking met onze partners Expertisecentrum Precisietechniek (ECP) en CRAFT-Education)
  • Constructie- en plaatwerktechnieken (praktijktraining)
  • Mechatronica (praktijktraining)
  • Monteur service & onderhoud (praktijktraining)

Her-, om- en bijscholen

Uw huidig en/of toekomstig personeel in de metaaltechniek her-, om- en bijscholen of trainen in het kader van een Leven-Lang-Ontwikkelen? Ook dit verzorgen wij! Neem contact op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.