Meer praktijkgerichte vakopleidingcapaciteit in de regio:
Metalent start met MTEC+ haar eigen praktijkopleidingscentrum in Schiedam!

Voor welke (praktijk)trainingen kun je bij ons terecht?

Precisietechniek/verspanen

Vanaf oktober 2021 opent Metalent de deuren van MTEC+, een EIGEN praktijkopleidingscentrum in het SchieDistrict (Schiedam). Innovatief opleiden door op elkaar afgestemde theorie en praktijktraining in de precisietechniek (CAD-CAM en CNC-verspanen), in samenwerking met partners Expertisecentrum Precisietechniek (ECP) en CRAFT-Education.


Praktijktraining diverse andere technische opleidingen

Met ingang van januari 2022 komt daar de praktijktraining voor constructie- en plaatwerktechnieken bij en vanaf schooljaar 2022-2023 gevolgd door mechatronica en monteur service & onderhoud


Her-, om- en bijscholen

Uw huidig en/of toekomstig personeel in de metaaltechniek her-, om- en bijscholen of trainen in het kader van een Leven-Lang-Ontwikkelen? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen! 


Hiermee voorziet MTEC+ in de behoefte van bedrijven aan specifiek op de metaalsector afgestemde praktijkopleidingen.

Voor wie ons nog niet kent...

Wie is Metalent?

Metalent, dé scholingspool en opleidingsvakschool in de metaal- en maritieme sector, biedt sinds 2009 de BBL+ variant aan waar werken, leren en praktijkgerichte training samenkomen en waarmee wij ons onderscheiden van een reguliere BBL- of BOL-opleiding. Metalent helpt jongeren bij het ontdekken én ontwikkelen van hun talent in de metaaltechniek. Wij bieden ze de leukste opleidingen, leerwerkplekken en stages bij ruim 150 metaalbedrijven in Zuid-Holland Zuid.


Zo krijgen jongeren de kans om hun vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen en ervaringen op te doen met de nieuwste technieken en praktijksituaties in het bedrijfsleven. In combinatie met de noodzakelijk theoretische achtergrond die een school de leerlingen biedt, ontwikkelen zij op deze manier hun vakbekwaamheid, de gewenste beroepshouding en vakvolwassenheid.


En MTEC+ dan?

MTEC+ staat voor: Metalent Technical Education Center Plus

Een eigen bedrijfsopleidingscentrum is voor Metalent écht een plus-punt. Plús: Metalent doet al jaren graag dat stapje méér voor haar leerlingen en de leerbedrijven waarmee zij samenwerkt en plús, omdat Metalent al jaren een BBL-variant aanbiedt die bestaat uit 3 dagen meewerken in het leerbedrijf en 2 dagen scholing in theorie én praktijk. En met een eigen locatie kunnen wij nóg meer voor bedrijven betekenen door bijvoorbeeld her-, om- en bijscholen of trainen in het kader van Leven-Lang-Ontwikkelen. 


Waarom in het SchieDistrict?

Eén van de projecten van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict is het beter op elkaar afstemmen van onderwijs en bedrijfsleven. Dus leren, werken en ervaring opdoen in de praktijk door onder andere het project Leven Lang Ontwikkelen en realisatie van een Mechatronica Innovatie Campus. MTEC+ is daarop een belangrijke aanvulling voor de regio op het gebied van mbo-vakopleidingen, maar ook voor training, her-, om- en bijscholing. 


Het SchieDistrict, bestaande uit onder andere de deelgebieden Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder, is met het naastgelegen Rotterdamse werkgebied één van de grootste bedrijventerreinen van West-Europa, waar nu al circa 25.000 mensen werkzaam zijn. Ook de diversiteit aan bedrijven is enorm en het gebied is volop in ontwikkeling.


MTEC+ is daarop een belangrijke aanvulling voor de regio op het gebied van mbo-vakopleidingen, maar ook voor her-, om- en bijscholing en training in het kader van een Leven-Lang-Ontwikkelen!


Locatie en bereikbaarheid

Het MTEC+ is gevestigd in het voormalige ONS-gebouw (Openbare Nutsbedrijven Schiedam) op het Van Heekterrein in Schiedam (Van Heekstraat 15, 3125 BN).


Op 10 minuten loopafstand van NS-station Schiedam-Centrum met diverse trein-, bus- en metroverbindingen en ingesloten tussen de A4, A13 en A20 en dus ook met de auto uitstekend bereikbaar.

Meer informatie?

Bel (0180-645 455, keuze 2), mail (info@metalent.nl) of stuur een whatsapp (06-3023 0462).


Het team van MTEC+ en Metalent

Rens Nagtzaam (manager), Carin Duifs (frontoffice medewerker), Chad Kambeitz (consulent/ opleidingsadviseur), Ruud Hoogsteder (consulent/opleidingsadviseur) en Karin van Vegchelen (administratief medewerker)

Stationspoort, Stationsweg 78-d, 2991 CM Barendrecht

ONS-gebouw, Van Heekstraat 15, 3125 BN Schiedam