Met deze opleiding kun je aan de slag bij bedrijven die zich bezighouden met fijnmechanische en verspanende techniek (metaalproductenindustrie). Ook zijn er banen voor jou bij bedrijven binnen de maritieme sector en de vliegtuig-, auto- en computerindustrie.

Als allround verspaner ben je een ware vakman als het gaat om machinaal verspanen. Bij CNC-verspanen werk je met computergestuurde machines. Jij bent degene die programma’s voor CNC-draai-/freesbanken en bewerkingscentra schrijft en installeert. Daarnaast voer je de verspanende bewerkingen uit én controleer je je eigen werk. Soms heb je ook een leidinggevende functie.

Tijdens deze opleiding ga je één dag per week naar school, krijg je een dag extra praktijkles en werk je drie dagen bij een bedrijf dat jij kiest.  Je krijgt je eigen Metalent-consulent die je het hele traject begeleidt, zodat jij optimaal je talent kunt ontwikkelen. Diploma behaald? Dan ben je daarna verzekerd van een baan bij het bedrijf waar je het leerwerktraject hebt doorlopen!