Opleidingen – niveau 3

Op MBO-niveau 3 biedt Metalent je de volgende BBL-opleidingen: 

Servicemonteur werktuigbouw
Als servicemonteur werktuigbouw ben je werkzaam in de sector techniek. Je werkt bij de storingsdienst of onderhoudsafdeling van productie-, installatie-, service- of winkelbedrijven. Je bent zelfstandig, zorgvuldig, stressbestendig en klantgericht.
lees meer

Monteur mechatronica
In de mechatronica komen werktuigbouwkunde, elektronica en informatietechniek samen. Als monteur mechatronica kun je aan de slag bij verschillende bedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw.
lees meer

Allround constructiewerker
Als allround constructiewerker maak, repareer en onderhoud je onderdelen van constructies of apparaten. Je werkt vooral met metaal, maar soms ook met aluminium of kunststof. Je maakt bijvoorbeeld een scheepsschroef of een stalen boomconstructie voor een hijskraan.
lees meer

Allround verspaner
Met deze opleiding kun je aan de slag bij bedrijven die zich bezighouden met fijnmechanische en verspanende techniek (metaalproductenindustrie). Ook zijn er banen voor jou bij bedrijven binnen de maritieme sector en de vliegtuig-, auto- en computerindustrie.
lees meer

Allround lasser
Als allround lasser is er werk voor je in verschillende sectoren. Bij bedrijven in de metaalproducten- en machine-industrie, de carrosseriebouw, de procesindustrie, de staalconstructie en de scheepsbouw. Je werkt op de productieafdeling binnen het bedrijf en op locatie. Als allround lasser begeleid je ook beginnende werknemers. Je draagt jouw kennis op hen over en controleert, naast je eigen werk, ook hun werk en hebt soms ook een leidinggevende functie.
lees meer

Allround plaatwerker
De allround plaatwerker werk je in de metaalproductenindustrie. Je bewerkt platen en repareert ze aan de hand van CNC-programma’s. De bewerkte platen worden gebruikt als onderdelen voor verschillende machines en apparaten in de technieksector. De allround plaatwerker heeft veel kennis van metaalbewerking, de CNC-machine en kan CNC-programma’s zo nodig aanpassen. Hij werkt zelfstandig, maar kan terugvallen op collega’s of zijn leidinggevende als dat nodig is.
lees meer

Scheepsbouwer
Een scheepsbouwer is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van schepen, boten of jachten. Dit vindt normaal gesproken plaats op een scheepswerf. De scheepsbouw behelst naast de constructie van schepen ook de reparatie ervan en het gereedmaken van schepen voor de vaart. Technici die gespecialiseerd zijn in de scheepsbouw volgen daartoe een gespecialieerd en die opleiding kun je volgen via Metalent.
lees meer

Na het behalen van je diploma kun je via Metalent
ook makkelijk doorstromen naar een opleiding op
MBO-4 niveau

Yes, ik meld me aan!

Meer informatie? Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Of wil je meteen je talent gaan ontdekken? De eerste stap naar jouw toekomst in de metaal begint met een telefoontje (0180-645455) of een mailtje info@metalent.nl.

Meld je direct aan via ons sollicitatieformulier!

Aanmelden