In de industrie worden heel veel verschillende soorten pijpen gebruikt om stoffen als olie, gas, water, chemicaliën en levensmiddelen door te vervoeren. Die pijpen moeten allemaal aan een bepaalde standaard voldoen. De soort en dikte van het materiaal moeten precies kloppen, net als de diameter van de pijp en de montagevoorschriften.

Tijdens deze opleiding ga je één dag per week naar school, krijg je een dag extra praktijkles en werk je drie dagen bij een bedrijf dat jij kiest. Je leert pijpleidingen maken voor gespecialiseerde installatiebedrijven, industriële bedrijven, bedrijven in de maritieme sector of de procesindustrie. Als pijpenbewerker industriële montage werk je met dikkere materialen en grotere diameters – meestal voor de gas- en oliewinning.

Je krijgt je eigen Metalent-consulent die je het hele traject begeleidt, zodat jij optimaal je talent kunt ontwikkelen.  Diploma behaald? Dan ben je daarna verzekerd van een baan bij het bedrijf waar je het leerwerktraject hebt doorlopen!