Opleidingen – niveau 2

Metaalbewerken/constructiewerk
Tijdens deze opleiding maak je kennis met de vele basistechnieken voor het bewerken en verwerken van metaal en andere materialen. Drie dagen per week werk je bij een bedrijf van jouw keuze aan uitdagende projecten. Wat dacht je van een bedrijf dat gigantische zeeschepen bouwt, onderhoudt en repareert? Of misschien help je liever bij het samenstellen en lassen van staalconstructies voor megaprojecten als de Erasmusbrug?
lees meer

Fijnmechanische techniek (verspanen)
Als verspaner werk je bij bedrijven die zich bezighouden met fijnmechanische techniek. Deze bedrijven maken door middel van verspaningstechnieken producten uit bijvoorbeeld staal, gietijzer of kunststof. Denk aan machinefabrieken, een onderhoudswerkplaats binnen metaal- en elektrotechnische bedrijven of de maritieme, vliegtuig- of auto-industrie.
lees meer

Monteur Montage/Onderhoud
Machinefabrieken, technische diensten, onderhoudsdiensten, revisiebedrijven en montagebedrijven. Eigenlijk overal waar machines worden gebouwd, onderhouden of gerepareerd, kun je als monteur montage/onderhoud aan de slag.
lees meer

Pijpenbewerker
In de industrie worden heel veel verschillende soorten pijpen gebruikt om stoffen als olie, gas, water, chemicaliën en levensmiddelen door te vervoeren. Die pijpen moeten allemaal aan een bepaalde standaard voldoen. De soort en dikte van het materiaal moeten precies kloppen, net als de diameter van de pijp en de montagevoorschriften.
lees meer

Scheepsmetaalbewerker
Heb jij een goed ruimtelijk inzicht en kun je goed samenwerken? Dan is de opleiding Scheepsmetaalbewerker misschien wel iets voor jou! Als scheepsmetaalbewerker bouw en repareer je verschillende soorten schepen, zoals baggerschepen, zeiljachten of containerschepen. Ook het maken van constructies voor bijvoorbeeld booreilanden behoort tot jouw werkzaamheden. Je maakt gebruik van verschillende metaalbewerkingstechnieken.
lees meer

Basislasser
Als basislasser zijn er talloze banen voor je in de metaalbewerking. Je werkt zowel in de bedrijfswerkplaats als op locatie, in je eentje of in teamverband. Lassen is heel specialistisch werk. De producten die je maakt kunnen verschillen van kleine voorwerpen tot grote booreilanden en andere staalconstructies.
lees meer

Verbrandingsmotortechnicus
Als verbrandingsmotortechnicus werk je aan verbrandingsmotoren in de beroepsvaart, pleziervaart of industrie. Denk hier bij aan scheepsmotoren en motoren voor stroomaggregaten. Je zorgt voor het onderhoud en repareert de motoren. Ook los je kleine storingen op. Je leert alles over motormechanische en elektrotechnische systemen en de verschillende toepassingen ervan.
lees meer

Na het behalen van je diploma kun je via Metalent
ook makkelijk doorstromen naar een opleiding op
MBO-3 niveau.

Yes, ik meld me aan!

Meer informatie? Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Of wil je meteen je talent gaan ontdekken? De eerste stap naar jouw toekomst in de metaal begint met een telefoontje (0180-645455) of een mailtje info@metalent.nl.

Meld je direct aan via ons sollicitatieformulier!

Aanmelden