BBL – meteen aan de slag (en geld verdienen!)
Liever met je handen bezig, dan alleen met je neus in de boeken? Kies dan voor werken en leren tegelijk via het BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg).

Tijdens je opleiding ben je in dienst bij Metalent: je ontvangt dus meteen salaris. Vanuit Metalent ga je vervolgens aan het werk bij het leerbedrijf van jouw keuze. Daarnaast heb je één dag per week school en krijg je gemiddeld één dag extra praktijkles op een bedrijfsvakschool of bij een praktijkopleidingscentrum. Zo krijg je de kans je talent optimaal te ontdekken en ontwikkelen.

Metalent begeleidt en ondersteunt je tijdens het hele traject. Aan het einde je diploma op zak? Dan ben je verzekerd van een baan bij het bedrijf waar je hebt gewerkt. Na afloop kun je natuurlijk ook via Metalent doorstromen naar een andere opleiding in de metaal of naar een opleiding op hoger niveau (mbo-3 of 4 of hbo).

BOL – Metalent regelt jouw stageplek
Als je liever eerst nog de hele week naar school gaat, past een BOL-traject (beroepsopleidende leerweg) beter bij jou.
De meeste tijd van je opleiding breng je dan door in de klas (ROC), afgewisseld met af en toe een leuke en uitdagende stage. Metalent helpt je bij het vinden van een stage die bij je past. Je leert alle technieken en maakt ook kennis met de praktische kant van het metaalvak en met diverse metaalbedrijven.
Tijdens je stage word je intensief door Metalent begeleid. Zo ben je straks startklaar voor jouw droombaan in de metaal. Wil je tijdens je BOL-opleiding overstappen naar een BBL-traject? Via Metalent kan dat heel makkelijk en op ieder moment.

Overstappen van BOL naar BBL
Een vak leer je het best op de werkvloer. Een BBL-opleiding waarin je leert én werkt is daarom de beste voorbereiding op jouw loopbaan in de metaal.

Misschien volg je nu een BOL-traject omdat je zelf geen leerwerkbedrijf kon vinden. Of omdat je liever eerst nog fulltime naar school gaat, maar later wel wilt overstappen naar leren en werken via een BBL-opleiding.

Laat het ons weten! Dan kunnen wij namelijk alvast op zoek naar jouw ideale leerwerkplek bij een van de ruim 150 metaalbedrijven waarmee we samenwerken. Zodra we een leerwerkplek hebben gevonden die bij je past, stap je via ons vervolgens heel gemakkelijk over naar het BBL-traject.