Naast reguliere jonge mbo-leerlingen ambiëren ook zij-instromers een loopbaan in de metaalsector. Door het ontbreken van de juiste technische diploma’s en/of werkervaring of het (nog) onvoldoende beheersen van de Nederlandse taal hebben sommige mensen een (te) grote afstand tot de arbeidsmarkt. Maar goed opgeleid en begeleid kunnen gemotiveerde technische talenten of zij-instromers met doorzettingsvermogen dé oplossing zijn voor het (toekomstige) tekort aan technische vakkrachten. Wat zij-instromers én bedrijven nodig hebben, is een kans.

Speciaal voor zij-instromers en bedrijven in onze regio hebben Werkgevers Servicepunt BAR-organisatie en DM-groep de handen ineen geslagen. De financiering van dit traject komt voor rekening van brancheorganisaties én gemeente. Tijdens de gehele periode coacht en begeleidt een consulent van Metalent (de opleidingstak van DM-groep) de kandidaten om de voortgang te bewaken. Zo werken we concreet samen aan een duurzame toekomst!

In twintig dagdelen leerden zij-instromers Gebremeskel en Dejen op de RDM Campus van Techniek College Rotterdam van tekening af te werken, samenstellen en monteren, draadsnijden en inmeten. Als eerste deelnemers in dit traject ontvingen zij op 3 juni hun certificaat voor de gevolgde maatwerkcursus ‘pijpfitten’ uit handen van wethouder Nico Bults (gemeente Barendrecht). De komende twee maanden mogen zij het geleerde in de praktijk brengen bij hun stagebedrijf JP Montage en Lasbedrijf in Barendrecht. Een kans die Gebremeskel en Dejen met beide handen aangrijpen, want bij gebleken geschiktheid als sprinkler monteur ligt daarna een contract in het verschiet.

Frank van de Werff, directeur DM-groep: “Zij-instroom is wat mij betreft één van de oplossingen om het aanstaande tekort aan technische vakmensen als gevolg van vergrijzing en ontgroening enigszins op te vangen. Sámenwerken aan een duurzame toekomst loont! Ik doe een oproep aan ondernemers om hun maatschappelijke, ondernemende hart te laten spreken en deel te nemen aan dit (overigens: volledig gefinancierde) traject. Daarmee geeft u niet alleen zij-instromers zoals Gebremeskel en Dejen een kans, maar ook úw bedrijf toekomst.

In samenwerking met Werkgevers Servicepunt BAR-organisatie (WSP BAR) en DM-groep worden werkgevers gezocht in de techniek die talentvolle mensen een kans willen geven. Na het opleidingstraject beschikt de kandidaat over de nodige kennis om aan de slag te gaan. Tijdens het opleidingstraject behouden de kandidaten hun uitkering. Wanneer de kandidaten stage gaan lopen bij het deelnemende bedrijf, betaalt het bedrijf een stagevergoeding. Doorloopt de kandidaat het traject naar tevredenheid, dan ontvangt deze na opleiding en stage een arbeidsovereenkomst. Het opleidingstraject wordt volledig gefinancierd door de brancheorganisaties en de gemeente. De enige voorwaarde voor bedrijven om hieraan mee te doen is dat zij zijn aangesloten bij A&O of OOM.

Wilt u als organisatie uw technische vacature ingevuld zien én uw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen? Lees dan verder op: www.dm-groep.nl/mvo.