BBL-leerling in úw technische bedrijf?

SAMEN WERKEN AAN UW TOEKOMST!  

Om in de toekomst te beschikken over voldoende en goed opgeleide vaklieden in de metaaltechniek is het belangrijk dat bedrijven en opleidingsinstanties de schouders zetten onder het opleiden van talent. 


De uitstroom vanuit het vmbo neemt af terwijl het aantal bedrijven, dat om instroom van leerlingen zit te springen, toeneemt. De werving en begeleiding van jongeren wordt steeds meer een vak op zich. En hoe graag u het misschien allemaal zelf wilt doen; waar haalt u de tijd vandaan?  


Heeft uw bedrijf behoefte aan nieuwe instroom van talent, maar zit u niet te wachten op allerlei (administratieve) rompslomp? Kijk dan snel verder!

Metalent, uw partner in opleiden en werken  in de (metaal)techniek 

U bent wellicht bekend met de opleidingsvarianten BOL en BBL? Bij BOL zitten leerlingen voornamelijk op school en lopen zij een korte stage bij een bedrijf. Bij BBL werken (en leren) leerlingen 4 dagen in de week bij een bedrijf en gaan zij 1 dag per week naar school. Metalent biedt sinds 2009 een BBL+ variant waar werken, leren en praktijkgerichte training meer samenkomen omdat de leerling naast 3 dagen lerend werken en 1 dag school óók 1 dag praktijktraining krijgt in een bedrijfsvakschool.  

 

Metalent regelt álles daarom heen: van werving, selectie en matching tot en met administratie, coaching en begeleiding. Metalent neemt de jongere voor de duur van de opleiding in dienst en na het behalen van de benodigde diploma’s is de gratis overstap naar uw bedrijf zo gemaakt. 


Metalent, dé scholingspool en opleidingsvakschool in de metaalsector, industrie en maritieme sector neemt u veel werk uit handen:

  • Opleiden volgens het BBL+ principe: lerend werken (3 dagen), leren (1 dag) en praktijktraining (1 dag), dus een betere aansluiting tussen opleiding en werken
  • Werving & selectie, matching, administratie, PBM’s en verzuimbegeleiding: ónze zorg, niet die van u
  • Géén achteraf verrassingen door een aantrekkelijk all-in tarief. Een 17-jarige BBL'er kost u als werkgever slechts € 340 per week. 
  • Coaching van zowel de leerling als úw praktijkbegeleider.
  • ‘One-stop shop’: één aanspreekpunt voor al uw opleidingsgerichte vraagstukken.
  • Na het succesvol afronden van de opleiding als eerste de keuze om úw leerling een baan aan te bieden (98% van onze leerlingen treedt na de opleiding bij het leerbedrijf in dienst).

Daarnaast biedt Metalent bedrijven maatwerk zoals in-house trainingen en begeleiden wij u bij het her-, bij- en omscholen van uw huidige én nieuwe personeel. En heeft u plannen voor een eigen bedrijfsvakschool? Metalent kan u helpen met het opzetten hiervan. Samen werken we aan de toekomst!

Welke opleidingen verzorgt Metalent?

Wilt u komend schooljaar een bbl-leerling?

Het nieuwe schooljaar start weer eind augustus. Gedurende het hele jaar melden zich nieuwe leerlingen zich bij ons aan. Wij komen graag in gesprek met nieuwe bedrijven waar gemotiveerde jongeren geplaatst kunnen worden. En . . . hoe eerder uw bedrijf zich aanmeldt om een leerling te laten opleiden volgens het BBL+ principe, hoe groter uw keuze is uit de aangemelde leerlingen! 


Bent u benieuwd welke leerwerkbedrijven u een stapje vóór zijn? Deze bedrijven leiden op dit moment hun aankomend talent al samen met ons op.

Andere werkgevers over Metalent

"Metalent ontzorgt het bedrijfsleven en levert vak-kanjers af, terwijl de metaal branche vakkanjers nodig heeft. Wat ik daarmee bedoel? Veth Propulsion wil ieder schooljaar nieuwe leerlingen opleiden en de toekomstige kanjers alle aandacht geven die zij verdienen. Maar dat kost tijd. En zoals wereldwijd bekend, staat Veth Propulsion voor kwaliteit, zo ook wat opleiden betreft. Wij begeleiden als bedrijf de leerling en Metalent begeleidt de leerling wat scholing betreft. Een “win-win” situatie zoals men dat graag wil in het bedrijfsleven... Reken er maar op, dit is er één!"       

          

Kees de Vries, Veth Propulsion  

Werken met Metalent ontzorgt ons BBL-leertraject. Zij vormen de ideale schakel tussen de educatie en praktijk. Ze spreken dezelfde taal en dat maakt Metalent tot een unieke partner’".    

 

Henk van Schijndel, Boers  & Co

Advies, voordelen en mogelijkheden?

Twijfelt u nog over het aannemen van een BBL-leerling? Wij vertellen u graag wat de voordelen en mogelijkheden voor u zijn! 


Bel (0180-645 455), mail (info@metalent.nl) of stuur een whatsapp (06-3023 0462) om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Het team van Metalent

Rens Nagtzaam (manager), Carin Duifs (frontoffice medewerker), Chad Kambeitz (consulent/ opleidingsadviseur), Ruud Hoogsteder (consulent/opleidingsadviseur) en Karin van Vegchelen (administratief medewerker)

0180-645 455 | info@metalent.nl | 06-3023 0462 | Stationsweg 78, 2991 CM Barendrecht